Katharina Berggren Consulting
 
 
   
Startsidan
Om företaget
Personalspecialist
Individ/Organisationsutveckling
Arbetsmiljö
Arbetsrätt
Coaching/Karriärrådgivning
Arbetslivsinriktad rehabilitering
Personlig utveckling - Tester
Utbildning
Artiklar
   
 

Arbetslivsinriktad rehabilitering

Individen kan vara 100 % sjuk i sitt nuvarande arbete men 100 % frisk i ett annat!

Rehabilitering är ett krävande och tidsödande arbete. Det är många gånger så att personen inte kan gå tillbaka till sitt nuvarande arbete. Då är det viktigt att få stöd i att hitta nya vägar i arbetslivet. Det kan vara inom eller utanför arbetsplatsen. Detta är en förändring som oftast leder till något bättre, trots förutsättningarna i starten.

Arbetslivsinriktad rehabilitering

Arbetslivsinriktad rehabilitering

I arbetslivsinriktad rehabilitering är vägledning nödvändig för att motivera den som behöver stöd, och viktiga steg är testanalyser och att se till att den enskilde får arbetsträna eller praktisera i reell miljö.

Med handledning och samtal ges motivation till personlig utveckling så att individen ser nya möjligheter, både privat och i arbetslivet. Att få möjligheten att prova på och se vad man kan i ett annat yrke är ytterligare ett steg i utvecklingen. Personen ser sig klara helt nya saker och blir stärkt både psykiskt och fysiskt.

Jag sköter allt från början till slut, med alla kontakter och mellan olika parter. Har lång erfarenhet av detta arbete med mycket goda resultat. Tidsaspekten är olika beroende på individuell utveckling i processen.

   
KB Consulting